Culei- over mij

Culinair met de Big Green Egg

Een van mijn hobby’s is koken. Al jaren probeer ik lekkere maaltjes te maken waar mijn man en ikzelf erg van genieten.

Afgelopen jaren maakten we kennis met de heerlijke smaken van op een kamado gekookt eten. Onze zoon Pepijn had die al enkele jaren en we werden steeds enthousiaster over de heerlijke smaken die daar mee te toveren waren.
Dus… tijd om er zelf een aan te schaffen.

Het werd een Big Green Erg Large.

Omdat we het meteen goed wilden doen, maakten we een speciale overkapping voor achter in de tuin. Daar maakten we eerst een stuk tuin leeg, lieten daar stoeptegels plaatsen zodat we extra terras hadden.

Vervolgens kochten we een overkapping met een lessenaarsdak die we zelf in elkaar zetten. Vervolgens die goed in de lak gezet en de BGE kon een plekje krijgen.

Nog geen kastjes enzo omdat we nog niet weten wat we allemaal gaan gebruiken.

We schaften enkele zaken al snel aan:

• Houtskool Black Ranch
• onkruidbrander
• kernthermometer Maestro met 2 leads
• laser thermometer ( voor meten van pizzasteen temperatuur)
• afdruipbak
• pizzasteen
• pizzaschep
• driehoekige verhoger rvs
• Cast Iron skillet
• Big Green Egg - keramische kiphouder

En toen konden we aan de slag…….

Gerda